bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bezelye Kavurması

Bezelye kavurması, bezelye kavurması içerisindeki malzemelere göre bazen ana yemek bazen de ana yemek yanına meze olur. Her şekilde de oldukça lezzetli tariflerden olacaktır. Özellikle pilavların yanına et yemekleri yanına çok yakışan bir tariftir bezelye kavurması. Oldukça da zengin bir içeriği vardır bu nedenle sık sık tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Bezelye kavurması hem etli hem de sebzeli yapılabilir. Etli yapıldığı zaman  başlı başına bir yemek olur sebzeli yapılınca da meze olarak tüketilir.

Sebzeli bezelye kavurması yapımı için gerekli malzemeler 
  • Yarım kilo konserve bezelye
  • Bir adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı sıvı 
  • Bir kaç diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz
Sebzeli bezelye kavurması yapılışı, yemek yapımı için ilk olarak bir adet kuru soğan ince ince doğranır bir tencereye alınır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ocağa alınıp altı açılır ve soğan kızartılır. Soğan kızarırken bir kaç diş sarımsak soyulur ve iki parçaya bölünerek tencereye eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Bezelye Kavurması

. Ardından bir yarım kilo konserve bezelye yıkanır süzülür ve tencereye eklenir tuzu atılır ve on beş dakika kadar kavrulup ocağın altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır üzerine ince kıyılmış dere otu serpilir ve servis edilir. 

Etli bezelye kavurması yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo bezelye 
  • İki yüz gram et 
  • Bir adet kuru soğan 
  • Beş yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
Etli bezelye yapılışı, etli bezelye yapımında ilk olarak etlerin pişirilmesi gerekir. Etler bir tencereye alınır üzerine bir su bardağı su konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Etler suyunu çekene kadar haşlanır. Suyunu çekince içerisine beş yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir ve kavrulmaya başlanır üzerine bir adet kuru soğan soyulur ve küçük küçük doğranır. Soğan pembe renk alınca bir tatlı kaşığı domates salçası ve tuzu ilave edilir salça kavrulunca da bezelyeler yıkanır süzülür ve tencereye alınır on dakika kadar kavrulur ve ardından servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2015 16:46:06

Bezelye Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bezelye Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Fırında Tavuklu Bezelye

Fırında tavuklu bezelye, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay, güzel bir tariftir. Tarifi kendinizi kendiniz geliştirebileceğiniz içine başka malzemeler de ekleyebileceğiniz bir yemek çeşitidir. Fırında Tavuklu Bezelye İçin M...

Bezelye Püresi

Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.Bezelye püresi     Malzemeler,500 gram bezelye,4 su bardağı süt,1 çorba...

Bezelye Nasıl Yapılır

Bezelye Nasıl Yapılır, Bezelye oldukça sağlıklı ve yapımı kolay bir yemektir. Bezelye hafif bir yemek olması sebebiyle de kilo aldırmaz ve sindirim sorunu yaşatmaz. Bezelyenin tüketilmesi cilde ve saçlara da iyi gelmekte, cildiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018