bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | İletişim2









Bezelye Yemek Çeşitleri

Bezelye Yemek Çeşitleri, birbirinden farklı olarak onlarca yemek çeşidi hazırlanabilen bezelye sebzesi dört mevsimde de kolaylıkla bulunabilen sağlıklı bir sebze türüdür. İster taze olarak ister yaz aylarında kışın kullanmak üzeri dondurucularda saklayarak veya konserve şeklinde temin edilerek yaz kış tüketilebilir. Meze çeşitlerinden salatalara, pilavlara ve farklı farklı türleriyle örneğin tavuklu, etli, köfteli ve zeytinyağlı olarak hazırlanabilen bezelye yemek çeşitlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istedik.

Bezelyeli, patatesli top köfte

Bezelyeli patatesli Top köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet orta irilikte patates
  • 1 kutu konserve bezelye ( mevsimine göre taze bezelye de kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz

Köftesi İçin

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz

Bezelyeli Patatesli Top Köfte Hazırlanışı

Yemeğimizin hazırlığına ilk olarak köfte harcımızı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir yoğurma kabına ilk olarak yarım kg köftelik kıymayı ekledikten sonra üzerine kabukları soyularak rendelenmiş 2-3 diş sarımsak ve 1 adet kuru soğanı rendenin ince gözü ile rendeleyelim. Ardından ufalanmış e dilim bayat ekmek içi, 1 adet yumurta ilave edelim. Ardından köftelik harcımızın üzerine tüm baharatları ve tuzu ilave ederek harcımızı yoğurmaya başlayalım. Ardından güzelce yoğrularak iyi bir kıvam alan köfte harcımızdan fındıktan biraz daha irice parçalar kopartarak avuç içimizde yuvarlayarak misket köfteler hazırlayalım. Tüm köftelik harç bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayarak elde ettiğimiz top köfteleri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayarak su dolu bir kabın içine alarak beklemeye bırakalım.

Bezelye Yemek Çeşitleri

Ardından yemek tenceremizi ocağa koyarak içine zeytinyağını ekleyerek yağı ısıtalım. Isınan yağın üzerine domates ve biber salçalarını ilave ederek salçaların kokusu çıkıncaya kadar ezerek kavuralım. Kavrulmakta olan salçaların üzerine önceden doğranmış patatesleri ekleyerek 8-10 dakika kadar kavurduktan sonra patateslerin üzerini 1 kutu konserve bezelyeyi ilave ederek birkaç dakika kadar kavuralım. Ardından tenceredeki malzemenin üzerini 2-3 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek patatesler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirelim. İstediğimiz kıvamı alan patateslerin üzerine önceden hazırladığımız top şeklindeki köfteleri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Yemeğimiz artık hazır sıcak sıcak pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun...

 Taze Bezelye Yemeği

Taze Bezelye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr yemeklik kıyma
  • Yarım kg taze iç bezelye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet iri boy patates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Taze Bezelye Yemeği Hazırlanışı

Yemeğimizin hazırlığına öncelikle basınçlı tenceremizi ocağa koyarak başlayalım. Ardından tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyarak yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kıymamızı ekleyerek kıymanın rengi değinceye kadar kavuralım. Kıymanın üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve doğranmış sivri biberleri ekleyerek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurarak üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek birkaç dakika kadar kavuralım. Yemeklik harcın üzerine salçaları da ekleyip kavurduktan sonra doğranmış patatesler ve ayıklanmış bezelye tanelerini ekleyerek tuz ilavesiyle 10- 15 dakika kadar kavurarak üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatalım. Taze bezelye yemeğimizi basınçlı tencerede 15-20 dakika civarında pişirerek tencereyi ocaktan alalım. Artık yemeğimiz servise hazır yanında arzu ettiğiniz bir pilav çeşidi ile servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2015 16:48:07

Bezelye Yemek Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bezelye Yemek Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Tarifi

Bezelye tarifi, minik yeşil topları olan, kendine has bir tada sahip bezelye genellikle ilkbahar mevsiminde tüketilmektedir. Yemek olarak hazırlanabileceği gibi, bazı restoranlarda süsleme amacıyla kullanılan sebzelerden biridir....

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Bezelye Püresi

Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.Bezelye püresi     Malzemeler,500 gram bezelye,4 su bardağı süt,1 çorba...

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Etli Bezelye Kalori

Etli Bezelye Kalori; etli Bezelye, C, A ve K vitaminleri, demir, çinko, bakır mineralleri ve lif içeriği yüksek bir sebzedir. Etli olarak pişirilmesi protein, vitamin, mineral değerini artırmaktadır. Nişastalı sebze içeriği nedeni...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018