bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | İletişim2









Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında olduğu gibi taze taze tüketilebilir. Özellikle bezelye sebzesinin lif oranı oldukça yüksektir ve iyi bir iştah açıcı olduğu da bilinmektedir. Ayrıca bezelye uykusuzluk problemlerini ortadan kaldırarak düzenli bir uyku sağlarken karaciğer sağlığına da etkilidir. Bezelye pek çok alternatifi olan bir sebze niteliğindedir. Bu nedenle ana yemek olarak pişirilmesinin yanı sıra her tür pilava uyum sağlayan ve yanına yakışan bezelye yemeğini etli, kıymalı, tavuklu ve köfteli olarak pişirilebilir. Aynı zaman da salata ve meze çeşitlerinde garnitür olarak da sıklıkla kullanılan bir sebzedir.

Kıymalı Bezelye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 250-300 gr kadar orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 adet orta irilikte havuç
  • 1 adet orta irilikte patates
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2- 3 adet yeşil biber
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmız pul biber
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Kıymalı Bezelye Hazırlanışı

Kıymalı bezelye yemeği hazırlığımıza ilk olarak bezelyeleri taze ise ayıklayarak başlayalım. Ayıklanan bezelyeleri su içine aldıktan sonra yemek tenceremizi ocağa alarak içine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek kısık ateşte yağın erimesini sağlayalım.

Kıymalı Bezelye

Ardından eriyen yağın üzerine 250 gr orta yağlı kıymamızı ilave ederek etler bıraktıkları kendi sularını çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kıymamız kavrulurken bizde yemeğimizin sebzelerini hazırlayalım. Soğan, patates, havuç ve domateslerin kabuklarını soyduktan sonra öncelikle kuru soğanı ince yemeklik doğrayarak kavrulmakta olan etlerin üzerine ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı kadar domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyerek salçaları da ezerek kavuralım. Ardından salçaların üzerine yemeklik doğranmış yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika kadar kavurduktan sonra kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ilave ederek domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.

Daha sonra kavrulmakta olan harcın üzerine kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış patates ve havuçları ekleyip karıştırdıktan sonra ayıklanmış bezelyelerin suyunu süzdürerek tencereye ilave edelim. Ardından kavurma işlemine 5-10 dakika kadar daha devam ederek üzerine yeteri kadar karabiber tuz ilavesiyle birlikte bezelyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip bezelye yemeğimizi kısık ateşte pişmeye bırakalım. Kıymalı bezelye yemeğimiz 35- 40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Verilen sürenin sonunda yemeğimizin pişip pişmediğini ve su miktarını kontrol ettikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Yemeğimizin üzerine incecik kıyılmış yarım demet dereotunu ilave edip karıştırdıktan sonra pilav eşliğinde sıcak sıcak kıymalı bezelye yemeğimizi servise sunalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2015 16:50:19

Kıymalı Bezelye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Bezelye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Tarifi

Bezelye tarifi, minik yeşil topları olan, kendine has bir tada sahip bezelye genellikle ilkbahar mevsiminde tüketilmektedir. Yemek olarak hazırlanabileceği gibi, bazı restoranlarda süsleme amacıyla kullanılan sebzelerden biridir....

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Bezelye Püresi

Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.Bezelye püresi     Malzemeler,500 gram bezelye,4 su bardağı süt,1 çorba...

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Etli Bezelye Kalori

Etli Bezelye Kalori; etli Bezelye, C, A ve K vitaminleri, demir, çinko, bakır mineralleri ve lif içeriği yüksek bir sebzedir. Etli olarak pişirilmesi protein, vitamin, mineral değerini artırmaktadır. Nişastalı sebze içeriği nedeni...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018