Bezelye pilavı yaparken pirinçleri yıkamanın neden bu kadar önemli olduğunu merak ediyorum. Gerçekten de pilavın tane tane olmasını sağlıyor mu? Ayrıca, bezelyelerin hangi türünü kullanmanın daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorsunuz, taze mi yoksa dondurulmuş mu? Kavurma süresi konusunda da dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı? Özellikle lezzet açısından bu adımın etkisi nedir? Dinlendirme süresi de önemli demişsiniz, bunun pilavın lezzetine etkisi nasıl oluyor?
Bezelye pilavı yaparken pirinçleri yıkamanın neden bu kadar önemli olduğunu merak ediyorum. Gerçekten de pilavın tane tane olmasını sağlıyor mu? Ayrıca, bezelyelerin hangi türünü kullanmanın daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorsunuz, taze mi yoksa dondurulmuş mu? Kavurma süresi konusunda da dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı? Özellikle lezzet açısından bu adımın etkisi nedir? Dinlendirme süresi de önemli demişsiniz, bunun pilavın lezzetine etkisi nasıl oluyor?
Cevap yaz