Konserve bezelye yapmaya karar verdiğimde, en çok merak ettiğim konu taze bezelye seçimi oldu. Acaba bezelyeleri alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Kabuklarının ince olması ve içlerinin dolgun görünmesi dışında başka bir kriter var mı? Ayrıca, haşlama süresi konusunda da bir tereddüt yaşıyorum. Bezelyelerin büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiği belirtilmiş, ama ortalama olarak ne kadar süre haşlamalıyım ki en iyi sonucu elde edeyim?
Konserve bezelye yapmaya karar verdiğimde, en çok merak ettiğim konu taze bezelye seçimi oldu. Acaba bezelyeleri alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Kabuklarının ince olması ve içlerinin dolgun görünmesi dışında başka bir kriter var mı? Ayrıca, haşlama süresi konusunda da bir tereddüt yaşıyorum. Bezelyelerin büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiği belirtilmiş, ama ortalama olarak ne kadar süre haşlamalıyım ki en iyi sonucu elde edeyim?
Cevap yaz