Bezelye yemeği yaparken, özellikle taze bezelye kullanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Dondurulmuş olanlar da iş görse de, taze bezelyenin tadı gerçekten bir başka. Pişirme süresini kontrol etmek de çok kritik; bezelyeler yumuşayana kadar pişirmek gerek, aksi halde sert kalabilirler. Şeker eklemenin lezzeti dengeleyip dengelemediğini denemek ilginç olabilir, ama bu tamamen kişisel bir tercih gibi görünüyor. Son olarak, yemeğin üzerine taze otlar serpmek, sadece görünümünü değil, lezzetini de artırıyor. Siz bu püf noktalarından hangilerini denediniz?
Bezelye yemeği yaparken, özellikle taze bezelye kullanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Dondurulmuş olanlar da iş görse de, taze bezelyenin tadı gerçekten bir başka. Pişirme süresini kontrol etmek de çok kritik; bezelyeler yumuşayana kadar pişirmek gerek, aksi halde sert kalabilirler. Şeker eklemenin lezzeti dengeleyip dengelemediğini denemek ilginç olabilir, ama bu tamamen kişisel bir tercih gibi görünüyor. Son olarak, yemeğin üzerine taze otlar serpmek, sadece görünümünü değil, lezzetini de artırıyor. Siz bu püf noktalarından hangilerini denediniz?
Cevap yaz