Bezelyeyi tükettikten sonra gaz ve şişkinlik hissetmek benim için de sık yaşanan bir durum. Acaba bezelyenin içeriğindeki lif ve oligosakaritlerin bu rahatsızlıkları artırma potansiyeli hakkında daha fazla bilgi sahibi misiniz? Ayrıca, bezelyeyi pişirme yöntemlerinin gerçekten gaz yapıcı bileşenleri azaltıp azaltmadığını merak ediyorum. Yavaş yemek ve iyi çiğnemek gibi önerilerin etkisini deneyimleyen var mı? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Bezelyeyi tükettikten sonra gaz ve şişkinlik hissetmek benim için de sık yaşanan bir durum. Acaba bezelyenin içeriğindeki lif ve oligosakaritlerin bu rahatsızlıkları artırma potansiyeli hakkında daha fazla bilgi sahibi misiniz? Ayrıca, bezelyeyi pişirme yöntemlerinin gerçekten gaz yapıcı bileşenleri azaltıp azaltmadığını merak ediyorum. Yavaş yemek ve iyi çiğnemek gibi önerilerin etkisini deneyimleyen var mı? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz