Kerevizli bezelye yemeği tarifini okudum, gerçekten çok sağlıklı bir seçim gibi görünüyor. Kış aylarında C vitamini ve lif açısından zengin olan bu yemek, hem besleyici hem de lezzetli. Malzemeleri hazırlamakta zorlanmadım, özellikle soğan ve sarımsakla başlayarak yemeği pişirmek oldukça pratik. Yemeğin pişirme süresi de kısa, bu da benim gibi yoğun çalışanlar için büyük bir avantaj. Besin değerleri kısmı ise dikkatimi çekti; kerevizin düşük kalorili ve antioksidan özellikleri ile bezelyenin protein ve lif açısından zengin olması, bu yemeği daha da cazip kılıyor. Özellikle mevsim sebzeleriyle yapılınca lezzetinin artacağını düşünmekteyim. Sizce bu yemeği farklı baharatlarla denemek de ilginç olabilir mi?
Kerevizli bezelye yemeği tarifini okudum, gerçekten çok sağlıklı bir seçim gibi görünüyor. Kış aylarında C vitamini ve lif açısından zengin olan bu yemek, hem besleyici hem de lezzetli. Malzemeleri hazırlamakta zorlanmadım, özellikle soğan ve sarımsakla başlayarak yemeği pişirmek oldukça pratik. Yemeğin pişirme süresi de kısa, bu da benim gibi yoğun çalışanlar için büyük bir avantaj. Besin değerleri kısmı ise dikkatimi çekti; kerevizin düşük kalorili ve antioksidan özellikleri ile bezelyenin protein ve lif açısından zengin olması, bu yemeği daha da cazip kılıyor. Özellikle mevsim sebzeleriyle yapılınca lezzetinin artacağını düşünmekteyim. Sizce bu yemeği farklı baharatlarla denemek de ilginç olabilir mi?
Cevap yaz